lunes, 9 de abril de 2012

Importància de llegir

N'Anna Gasol (Especialista en literatura infantil) ens explica la importància de viure la lectura amb els fills com una part de la nostra relació afectiva. Partidària de la lectura per devoció, no per obligació, ens parla de com iniciar els fills en el món dels contes i de la importància de llegir "en veu alta".


Per què als nens els hi agraden tant els contes?
Els contes agraden per la fascinació que els nens tenen pel món dels adults i, sobretot, els contes il·lustrats agraden molt perquè el nen d'avui en dia neix immers en el món de la imatge. El món de la imatge que li presenten els contes és tant fascinant com el que veu al seu voltant. 


Explicar-los contes en veu alta té un límit d'edat?
No, al contrari, llegir en veu alta no només s'hauria de fer en aquestes edats, s'hauria de fer tota la vida. La veu té màgia, força i una implicació que, pel qui escolta, no té la lectura individual. La veu és màgia, per a mi escoltar la veu d'una persona que llegeix bé és una experiència molt bona. 



"La veu té màgia" 

Com podem fomentar la lectura als nostres fills i quina és l'edat més adequada per fer-ho?
S'ha de començar abans que el nen neixi. Dins de l'entorn familiar, el pare i la mare que estan esperant un fill, haurien de tenir previst, a dins de l'habitació de la criatura, la formació de la primera biblioteca i el mateix temps que compren totes les coses que són necessàries pel naixement, roba, bolquers, etc. també haurien de comprar els primers llibres, fer un repertori de contes moderns i tradicionals. També haurien d'anar a la biblioteca pública del barri i fer el carnet del nadó.

Per què la lectura ha de ser un element imprescindible de la vida dels nostres fills?
Sigui quina sigui la lectura, còmics, diaris, revistes, lectura de ficció, novel·les, etc. sempre hauríem de llegir ja que a través de la lectura ampliem el coneixement del món, la comprensió dels altres, el vocabulari, el coneixement de la llengua i ens fem més persones. Per tant, la lectura hauria de continuar després de l'escolarització perquè esdevé un creixement constant a la nostra vida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario